26.08.2023.

19:07

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

Hronika

Arkanov pobratim ponovo iza rešetaka! Pritvor četvorici dilera dve tone kokaina

"Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva, ometanja postupka uticanjem na svedoke, kao i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo", navodi se u saopštenju suda.

Tužilaštvo je ranije obavestilo da su se osumnjičeni na saslušanju branili ćutanjem. Zahtevom za sprovođenje istrage terete se da su, kao organizovana kriminalna grupa, od marta 2022. do 24. avgusta ove godine učestvovali u prodaji narkotika.

U internacionalnim vodama Atlantskog okeana, policija je 24. avgusta otkrila oko dve tone kokaina na jedrilici kojom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin. Njih je, kako se sumnja, organizovao Kostovski koji je pobegao iz zatvora u Brazilu još 2018. godine i za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica.

Kole je, inače, bio jedan od najbližih prijatelja pokojnog Željka Ražnatovića Arkana.

Ova grupa je u navedenom periodu organizovala transport kokaina radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice i angažovali posadu, kontaktirali sa prodavcima droge, organizovali lokacije za prihvat, istovar i skrivanje kokaina...