27.08.2023.

14:53

Foto: printscreen

Hronika

Belivuk i Miljković sutra ponovo u sudnici! Očekuje se svedočenje porodica ubijenih i silovanog mladića!

Kako Tanjug saznaje, sutra bi umesto saslušanja svedoka I.S. trebalo da bude saslušana supruga ubijenog Gorana Veličkovića i otac ubijenog Lazara Vukićevića.

Optužnicom se pripadnici grupe terete da su I.S. oteli, tukli i silovali u prostorijama na stadionu FK Partizan.

Suđenje grupi je, pored ponedeljka, zakazano i za utorak, kada je predviđeno saslušanje supruge i sestre ubijenog Milana Ljepoje, u četvrtak bi trebalo da svedoče supruga ubijenog Zdravka Radojevića i sestra ubijenog Nikole Mitića, dok bi u petak trebalo da svedoče majka i supruga Gorana Mihajlovića.

Informer

U ovoj mašini su završile žrve krvoloka

U postupku do sad su svedočili članovi grupe koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manje kazne zatvora ispričaju svoja saznanja o delima koja je grupa počinila.

Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin nagodili su se na kazne zatvora od 18, 14 i 15 godina.

Na prethodnom suđenju 28. juna, Belivuk, Nebojša Janković i Nemanja Đurić otkazali su punomoćje braniocima, zbog čega je suđenje bilo odloženo i oni su sad dobili advokate po službenoj dužnosti.

- U međuvremenu, novi advokati trebalo je da se upoznaju sa dokazima iz spisa premeta i da budu spremni da učestvuju u nastavku suđenja, na kom bi trebalo da počnu da svedoče oštećeni, odnosno jedan mladić koji je prema optužnici silovan u prostorijama na stadionu Partizana, kao i roditelji i supruge ubijenih - rekao je za Kurir sagovornik upoznat sa predmetom i dodaje da je i pored toga što su novi branioci brzo postavljeni, već sredinom jula, nastavak sutrašnjeg suđenja neizvestan.

- Uvek postoji mogućnost da postavljeni advokati zatraže dodatni rok za pripremu, s obzirom da predmet ima više od 10.000 stranica. Osim toga, pitanje je i da li će se optuženi zaustaviti na ovom odlaganju, ili će izneti neki novi zahtev da se suđenje ponovo ne održi - objašnjava sagovornik Kurira.