28.08.2023.

13:50

Foto: Printscreen/Marko Đoković

Hronika

Podanici koljaču Velji čestitali rođendan: Snimili video poruku za Belivuka uoči nastavka suđenja!

Na društvenoj mreži "tik tok" su osvanuli komentari kojima mu njegovi prijatelji čestitaju rođendan, međutim ispred pritvorske jedinice Specijalnog suda nije se pojavila njegova supruga Bojana. 

Navijači Partizana na društvenim mrežama objavljuju čestitke za rođendan svog vođe Veljka Belivuka, koji danas očekuje nastavak suđenja za sedam ubistava, otmice, silovanje i nedozvoljeno držanje droge i oružja.

Informer

 

"U vetru oluje, kroz more vaših laži, sledeći na slobodi. Našem bratu srećan rođendan", stoji u opisu snimka koji je posvećen Belivukovom rođendanu..

Veljko Belivuk je, da podsetimo, uhapšen  4. februara 2021. godine zajedno sa svojih 30 saradnika, a optužnicom se tereti za ukupno sedam ubistava u Srbiji, a sumnja se da ih je bilo i više. Žrtve su, kako se navodi u optužnici, otimali i odvodili u klanicu u Ritopeku.

Na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se Belivuk na punoj južnoj tribini okružen navijačima iz različitih frakcija, a pod komandom njegove navijačke grupe "Principi".

Inače, ispred zgrade suda je pojačano obezbeđenje. Obezbeđuju je pripadnici žandramerije.