31.08.2023.

07:15

Foto: Informer/shutterstock

Hronika

Nasilnicima iz Bačke Palanke, koji su napali policajce, ranije bacili bombu?

Kako je Informer ranije objavio policajci u Novom Sadu uhapsili su D. V.,  iz Bačke Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, kao i njegovog mlađeg brata, osumnjičenog za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. 

Uhapšen je i sedamnaestogodišnjak iz Bačke Palanke kada je policija pretresom njegovog stana pronašla pištolj i pušku, prigušivač i 129 komada municije, kao i manju količinu marihuane.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšenoj braći je, navodno, pre nekoliko meseci na njihovu kuću bačena eksplozivna naprava.

Informer

 

Imena dvojice braća, često pune stupce crne hronike u Bačkoj Palanci, a Palančani sa kojima smo razgovarali, kažu da zbog dvojice braće svaki dan žive u strahu. Ipak, oni nisu osuđivani pravosnažno.

Kada je poslednji put bačena eksplozivna naprava na kuću ove braće, njihov otac verbalno je nasrnuo na novinare pa je morala da interveniše i policija.

Otac je tada vikao na novinare govoreći: "Moji sinovi su sportisti i nemaju dosije".

Preksinoć je zbog svega što se desSinoć posle napada cela Bačka Palanka je vrvela od policije, a preko deset patrola iz Novog Sada poslato je na lice mesta.

Podsetimo, kako je saopšteno iz PU Novi Sad, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su D. V. (24), iz Bačke Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti, kao i D. V. (19), iz istog mesta, osumnjičenog za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.