01.09.2023.

08:12

Foto: Foto: J.V.

Hronika

Pažnja, fotografije uznemirujućeg sadržaja! Delovi raskomadanog tela posle eksplozije završili na ulici!

U početku se mislio da je eksplodirala plinska boca, ali već je i letimičan pogled na mesto tragedije, stan na poslednjem spratu zgrade u Ulici slobode davao do znanja da je na tom mestu eksplodiralo nešto mnogo veće razorne moći.

Materijalna šteta je bila ogromna i vidljiva na tri sprata zgrade, čak su porazbijani prozori i na objektima koji su bili u neposrednoj blizini. Ali ono što je užasanulo okupljene građane Smedereva bili su delovi raskomadanog tela koji su uz staklo i polomljene okvire prozora završili na ulici ispred zgrade. 

U tom trenutku nije se znalo ni ko je osoba koja je izgubila život u eksploziji, kao ni da li je bio u pitanju ciljani napad, odnosno koji je motiv ovog teškog incidenta koji je potresao Smederevce.

Informer

Prema rečima stanara zgrade, u stanu živi četvoročlana porodica.

- Otac i unuka su bili na trgu kada se dogodila eksplozija - rekao je jedan od stanara, čiji je stan tačno ispod stana u kom se dogodila eksplozija.

Prema jačini detonacije veoma je moguće da je na tom mestu eksplodirala veća količina eksploziva od koje je poginula jedna osoba, a ranjeno još dvoje ljudi.

U eksploziji su uništeni krov i tri sprata zgrade, a uzrok nesreće se još uvek utvrđuje.

Povređeni brat i sestra

Dvadesetdvogodišnja devojka zadobila je lakše povrede, a u pitanju su višestruke posekotine, dok je njen brat zadobio teže povrede.

Informer

On je u toku noći u smederevskoj bolnici imao hirušku interevenciju, jer je po čitavom telu imao šrapnele.

Nakon toga, prebačen je za Beograd, jer ima tešku povredu oba oka.

Obe povređene osobe su stabilno i van životne opasnosti, potvrđeno je iz Opšte bolnice. Identitet stradale osobe nije poznat.

Vlasnik stana se razneo bombom?

Kao jedan od mogužih uzroka ove trgedije naavodi se i mogučnost da je eksploziv aktivirao vlasnik stana na trećem spratu nakon rasprave sa stanarima koji su taj stan iznajmljivali. Navodno, razlog za svađu je bila neplaćena kirija.

Vlasnik stana je navodno pokušao da uđe stan, ali mu stanari nisu dozvolili. Nakon toga je pokušao da ubaci bombu u stan. On se razneo, dok su dve osobe povređene. Ipak šta je tačan uzrok ove tragedije utvrdiće zvanična istraga.