01.09.2023.

12:08

Foto: Foto: J.V./drustvene mreze

Hronika

U stravičnoj eksploziji Nikola je izgubio vid na jedno oko, dok je njegova sestra zadobila višestruke posekotine po telu

U stravičnoj eksploziji koja se dogodila sinoć u stanu u Smederevu teško povređeni Nikola P. (27) i Miljana P. (24). Brat i sestra živeli su sa ocem Aleksandrom P. (63) i Miljaninim maloletnim detetom.

Stravičnu eksploziju je prouzrokovao muškarac, Đorđe A. (56) koji je bio vlasnik stana u kome je živela ova porodica, i to aktiviravši više kilograma eksploziva.

Kako su preneli mediji, Đorđe je aktivirao eksploziv nakon svađe sa četvoročlanom porodicom, zbog neizmirene kirije.

Brat i sestra povređeni u eksploziji

Dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo izjavio je da su povređeni brat i sestra odmah po nesreći zbrinuti kod njih, a da je potom muškarac transportovan u Urgentni centar Beograd.

Nikola P. je zadobio povrede teške povrede oka, a prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid.

- Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen.

Informer

Na jedno oko trajno izgubio vid

Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid - rekao je dr Smiljanić.

Devojka, Miljana P. (24) ima višestruke posekotine na telu.

- Urađena je inicijalna dijagnostika i nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Posekotine ima i po glavi i po rukama, svuda. Kod nje nije bilo potrebe za bilo kakvom hirurškom intervencijom - navodi dr Smiljanić.

Podsetimo, sinoć se, oko 20.35 časova u centru Smedereva dogodila eksplozija.

Na licu mesta nastradao je Đ. A. čiji su delovi tela bili razbacani po ulici, a dvoje mladih, brat i sestra, zadobili su teške povrede. Mladić (25) je u eksploziji zadobio teške povrede oka, a prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid. Devojka (22) ima višestruke posekotine na telu.