04.09.2023.

21:42

Foto: printscreen

Hronika

Zvicer druka evropskoj policije pošiljke droge "škaljarskog klana"! Zbog tog su zaplenjene tone kokaina!

Njegova želja za osvetom zbog pokušaja atentata na njega u Kijevu nije splasnula, a i narko-poslovi kojima se bavi ne trpe konkurenciju.

Oduvek je želeo da bude prvi i jedini na Balkanu i to mu je dugo polazilo za rukom, sve dok se ubice "škaljarskog klana" nisu približile lično njemu. Ovako dobro obavešteni izvor iz istrage objašnjava pad grupe "škaljaraca" u Beogradu sa 20 kilograma droge.

- Već nekoliko godina Zvicer i njegovo najuže okruženje drukaju policijama Evrope pošiljke droge suprotstavljenog "škaljarskog klana". Tone kokaina i drugih droga zaplenjene u Španiji, recimo, rezultat su njegovih dojava. Činjenica da je sada uhapšeni Branko P. u Crnoj Gori doveden u direktnu vezu s pokušajem ubistva Zvicera 2020. u Ukrajini dovoljno govori - navodi ovaj izvor.

Informer

Hapšenje Branka P., koji je navodno blizak "škaljarskom" klanu

Šef "kavčana" ima jaku mrežu u podzemlju Balkana, ali i u Južnoj Americi, Nemačkoj, Belgiji, Holandiji.

- Tu nema podela po nacionalnom ključu. "Kavčani" imaju ispostave u Sloveniji, a jednom delu tog klana tamo se upravo sada sudi. U Zagrebu su često obavljali primopredaju novca od droge, a u Albaniji je njegov "perač" para koji je takođe nedavno uhapšen imao razgranat legalan posao. Ne može se reći da ih ne hapse, a za to on krivi baš "škaljarce", koji policijama više zemalja prodaju informacije. Isto to radi i on, nikad žešće - nastavlja obavešteni izvor.

Državljanina Crne Gore, Podgoričanina Branka P. (37), koji je pre nekoliko dana uhapšen u Kovinu, traži Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore zbog sumnje da je deo kriminalne grupe u kojoj su bili i Emil Tuzović i Stefan Đukić. Njih dvojica su u zatvoru u Ukrajini zbog pokušaja ubistva Zvicera u elitnom naselju u Kijevu.

Informer

Velika zaplena droge na Atlanskom okeanu

Zvicer je tada teško ranjen, a glavu mu je sačuvala supruga Tamara, koji je, kad je čula pucnjavu, istrčala iz stana s pištoljem u ruci i zapucala ka napadačima. Oni su tada uspeli da pobegnu.

Kad je započelo suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Beogradu, isplivalo je da su Zvicer i njegova ekipa za taj pokušaj ubistva okrivili Milana Ljepoju. Zadatak da ga iz osvete likvidiraju dobili su, prema sudskim spisima, Belivuk i Miljković. Ljepoja je ubijen u kući smrti u Ritopeku.

Višegodišnji najveći rival Zviceru i "kavčanima" Jovan Jovica Vukotić (42), šef "škaljarskog klana", ubijen je 8. septemra prošle godine u Istanbulu. I iza ove likvidacije stoje "kavčani" u saradnji s turskom mafijom.

Informer

"Kavčani" su optuženi za ubistvo Jovana Vukotića u Turskoj

Prema procenama Globalne inicijative, rat "kavčana" i "škaljaraca", u kom je ubijeno šezdesetak ljudi, preživelo je 105 "škaljaraca" i 140 "kavčana". Stručnjaci smatraju da taj krvavi obračun neće prestati jer su, osim sukoba oko novca i droge, upletene i porodice, pa je na sceni i krvna osveta za ubijene.

Da podsetimo, u zajedničkoj akciji beogradske policije i Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, u Kovinu su uhapšeni crnogorski državljani Branko P. (37), R. B. (47) i B. B. (35) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

MUP je saopštio da je za Brankom P. raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je kao pripadnik crnogorske organizovane kriminalne grupe počinio teška krivična dela, a tereti se i za falsifikovanje isprave s obzirom na to da je kod njega policija prilikom hapšenja pronašla falsifikovanu ličnu kartu druge države.

Policija je prilikom pretresa kuće i stana u Kovinu, u kojima Branko P. neprijavljeno boravi, pronašla više od 20 kilograma marihuane, vagicu sa tragovima opojne droge, kao i oko 20.000 evra.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.