05.09.2023.

11:48

Foto: Insajder

Hronika

Drifteri Prokupčanima ne daju mira! Svaku noć bahati vozači divljaju centrom grada (VIDEO)

Stanovnici ovog dela grada, apeluju na saobraćajnu policiju da spreči dalje opasne igrarije ovih vozača i automobila.

- Svaku noć ista slika. U parku su deca, a onda dođu mladi vozači svojim automobilima i prave krugove, koče, užas. Ne razmišljaju o bezbednosti, niti ih je briga. Prošlog leta više puta smo prijavljivali policiji i ovog, ali svaka noć je noćna mora- jadaju nam se stanovnici Garića.

Kako kažu, nije samo jedan automobil u pitanju, već ih dođe i po desetak i onda turiraju, vrte se u krug, koče, a niko od njih ne obraća pažnju na to da može neko manje dete da istrči.

- Mi želimo da sprečimo tragediju i zaista smatramo da je ovo neprimereno ponašanje pojedinaca koje treba sankcionisati. Ovo je tih i miran kraj. Niko ne brani da dođe ko god želi, ali nećemo više da tolerišemo ovakvo ponašanje. Ovo je park, a ne reli staza- dodaju naši sagovornici.

Podsećaju da je reč o kulturno-istorijskom prostoru koji se narušava ovakvim bahatim ponašanjem pojedinaca, koji ugrožavaju bezbednost pre svega dece,a zatim i svih prolaznika.

Stanovnici Garića, koje je jedno od najnaseljenijih i najprometnije naselje u Prokuplju, su poznati po
tome da vode računa o čistoći javnih površina i da su retki slučajevi da neko uništava imovinu. Do
sada su više puta to dokazali.

Primer su igralište i park koji su postojali na prostoru gde je danas Spomen park „Gvozdenom puku“ jer su sami uređivali i održavali taj prostor.