08.09.2023.

08:45

Foto: Vesna Jović

Hronika

Lovac pronašao Mladenovu nogu kako visi na grani! Goran je udario decu na mopedu, a onda im pretio da će ih ubiti! (FOTO)

Dečaci su se vraćali sa proslave trinaestog rođendana svog najboljeg druga Marka S. (13) kada je na njih naleteo u pripitom stanju meštanin Goran M. (38) i od saline udarca , dečak Mladen D. je izgubio levu nogu, dok je njegov drug Pavle U. (12) zadobio teške telesne povrede ruke i šake.

- Ovo je bio šok za mene i porodicu. Mladen je jako i sabrano dete i sada u bolnici ali i inače. Bavio se fudbalom ali i član KUD Dubočane. Svega je svestan i priča ali kad pokuša da zadrema sanja udes, još uvek ne može da se oslobodi tog straha . Kada smo ga pitali šta se dogodilo, rekao je da je video u trenutku kako kola idu levo desno. Udario je direktrno u njih i obogaljio decu. Pritom, onako pijan , kako Mladen priča, pretio je Pavlu da ne sme ništa reći i da će da ih ubije. Siguran sam da je i mom sinu pretio. Hteo je onako povređenu decu da stavi u kola ali se ipak odlučio da ih tako nejakle ostavi na zemlji. Možda je to i bolje u čitavoj ovoj našoj nesreći, jer ko zna šta bi ih još snašlo - priča potresen Mladenov otac Nino Dinić koji se sa bivšom suprugom nalazi u Beogradu na Institutu za majku i dete.

Majka Marijana je non-stop uz sina, kao i otac Nino jer kako kaže Mladen ga non-stop traži. Starija sestra Milena D. (15) je to najteže podnela i neprestano plače jer je nju najpre Mladan pozvao telefonom.

- On je svestan bio i nakon nesreće. Znao je da je ostao bez noge jer je to ponavljao u kolima. Zvao je sestru odmah kad se to dogodilo , pa mene i ja sam odmah stigao na lice mesta . Uvio sam ga u ćebe i krenuo prema Zaječaru. Budući da sam odmah pozvao Hitnu medicinsku pomoć i Vatrogasnu jedninicu koji su nas usput sreli i dete smo odveli u Zaječarsku bolnicu. Odmah je transportovan za Beograd. Noga mog Mladena nije odmah nađena. Već su meštani krenuli da je traže i lovci. Nakon što su ugledali patiku u blizini mesta nesreće , lovac iz Dubočane, Bojan K. je našao nogu mog deteta kako visi na jednoj grani . Jer je Goranu ekslodirala guma u trenutku udarca u motor i tada se verovatno noga mpg deteta zakačila na grani žbunja. Mnogima je bilo lose od strašnog prizora i nisu mogli da podnesu - priča za Inforemer uznemireno kroz suze otac Nino Dinić, ponavljajući da je monstrum unakazio decu .

- Samo se plašim kako će dalje. Kad malo prođe vreme kako će ovo psihički da podnese, on je još dete - priča neutešni otac koji kao i mnogi meštani ne može da prihvati činjenicu kako je Goran mogao decu tako da ostavi i da preti ako i sam ima maloletnu decu kod kuće.

On je alkoholičar koji nikada nije bio trezan. Sve je prodao od imanja , ostala mu je samo kuća i traktor. Žena ga je ostavila. Raspituje se i zove jadna kako je Mlade i nema ništa lepo za muža da kaže, već da će ga stići kazna - priča uznemireni otac.

Inače, Goran M. je sa suprugom živeo u zajednici sa njenom maloletnom ćerkom iz prvog braka i zajedničkim trogodišnjim sinčićem. Supruga više nije bila u stanju da ovo podnese i otišla je kod majke u Donji Milanovac.

Dečak Pavle U. (12) je zadobio teške telesne povrede ruke i šake. Operisani su mu prsti na šaci u Kliničkom centru u Nišu i trenutno je u stabilnom stanju, kažu lekari i majka Ivana C. koja se nalazi uz sina.

- Danas je operisan. Ruka i prsti su na sreću sačuvani . Sada je dobro, ali mi nismo još uvek dobro i u šoku smo od svega šta nas je snašlo. Brinem i za Mladena i molim se Bogu za našu decu - napominje majka Ivana.