10.09.2023.

12:02

Foto: protothema.gr

Hronika

Četvrta žrtva udesa u Grčkoj! Putnik iz automobila, koji se zakucao u dabldeker sa srpskim turistima, preminuo u bolnici

Na licu mesta su kako prenose loklani mediji poginule tri osobe u automobilu, grčkih registracija, koji je udario u autobus sa turistima iz Niša.

Informer

Četvrti putnik iz automobila je u teškom stanju transporotvan u bolnicu gde je nažalost i pored napora lekara preminuo. 

Inače u prevrtanju autobusa povređen je veliki broj turista iz Srbije, a grčki portali prenose da je Hitna pomoć na licu mesta zbrninula 53 povređene osobe. 

Kako smo već pisali Bojan Milosavljević direktor turističke agencije "Ski&Sun" iz Niša, u čijoj organizaciji su putnici putovali izjavio je za informer.rs da su teško povređeni transportovani u bolnicu u Solun. 

Informer

- Nezgoda se dogodila na 521. kilometru nacionalnog puta Atina-Solun. Vozač autobusa nije skrenuo naglo što je dobro, jer bi završio na banderi. Sve je moglo da bude i gore. Od siline udarca se prevrnuo i potom završio u jarku pored puta. Putnici iz automobila su nastradali, njih troje, dok je jedan kritično. U autobusu je bilo 78 putnika, dva vozača i vodič. Teže povređeni se voze u Solun i njih, prema prvim informacijama ima 11, dok se lakše povređeni prevoze u Polikastro. Ima i ljudi koji nisu povređeni i oni će bitu zbrinuti. Među njima su i sva deca. Njih ćemo smestiti u smeštaj, samo što im je prtljag ostao zarobljen u autobusu - kazao je Milosavljević.