12.09.2023.

14:22

Foto: Shutterstock

Hronika

Pucač iz Zemun Polja saslušan u tužilaštvu! Osumnjičeni izneo odbranu, a evo zašto je pucao

Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu, nakon čega je tužilaštvo predložilo sudu da mu odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Kako nezvanično saznajemo Dušan R. je izjavio da je N.P. njegov drug i komšija i da je u nedelju otišao kod njega, naoružan sa pištoljem koji poseduje ilegalno, jer je ovaj poslao lascivnu poruku njegovoj ženi.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivčnim delom izazivanje opšte opasnosti.

Sumnja se da je Dušan R. naoružan došao do autoperionice i kuće N.P, a onda potegao i repetirao pištolj i krenuo na njega. N.P. je tada uzeo kuhinjski nož, a Dušan je zapucao, ali ga nije pogodio. Napadnuti je tada zamahnuo nožem i posekao napadača po levoj nadlaktici, a ovaj je počeo da beži i ponovo zapucao.  

Inače u autoperionici je sve vreme bio prisutna jedna mušterija, koja se, kada je Dušan R. zapucao, sklonio iza svoga autombila.