14.09.2023.

06:45

Foto: Insajder

Hronika

Vozač saniteta će morati da odgovori na ova pitanja! Slučaj kakav Srbija ne pamti - zaplenjena droga u kolima Hitne pomoći (VIDEO)

Kako je Informer prvi izvestio, akcija hapšenja izvedena je na magistralnom putu između Novog Pazara i Raške, u blizini naselja Šestovo.

- Policija u Novom Pazaru, nakon dobrog operativnog rada, došla je do informacije da se u ambulantnim kolima Hitne pomoći, registarskih oznaka Raške, nalazi tri kilograma marihuane. Akcija je odmah sprovedena, a vozaču je zaseda postavljena na putu između ova dva grada - navodi dobro obavešten izvor Informera.

Prema njegovim rečima, nakon što je naišao vozač saniteta, inspektori su ga zaustavili i momentalno uhapsili.

- Ambulantna kola je jedan od policajaca prevezao do policijske stanice u Novom Pazaru. Tu je vozilo detaljno prekontrolisano, a tom prilikom je pronađeno i tri kilograma marihuane. Vozač saniteta se pravdao da droga nije njegova i da nije ni znao za narkotike, ali je odmah odveden u prostorije policijske stanice - priča on.

Informer

 

Vozilo Hitne pomoći u kom je pronađena marihuana zatim je prevezeno do policijskog depoa, kako bi se obavio detaljniji pregled.

- Potrebno je utvrditi kome je opojna droga pripadala i kakvu ulogu u svemu tome ima vozač saniteta - priča izvor Informera iz istrage.

U međuvremenu se oglasio i direktor Doma zdravlja Milisav Galjak koji je rekao da očekuje od nadležnih institucija hitnu istragu i punu istinu.

- Zatečen sam tom informacijom. Apelujem na nadležne da se sazna istina i sankcioniše se bez obzira ko je u pitanju - rekao je Galjak.

Inače, od početka 2022. godine do danas, kriminalistička policija u Novom Pazaru zaplenila je preko 400 kila različitih vrsta opojnih supstanci.