18.09.2023.

22:46

Foto: Vlada Crne Gore

Hronika

Identifikovani! Sve osobe koje su kopale tunel do zgrade suda u Podgorici - dolijale!? Ovo su novi detalji

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić je rekao prilikom gostovanja na "TVCG" da su identifikovane gotove sve osobe koje su učestvovale u kopanju tunela do zgrade depoa Višeg Suda u Podgorici.

Dodao je da ova afera predstavlja jedan od najvećih udara na institucije sistema.

- Čudno je što se mi čudimo da postoje ovakve stvari kada već znamo kakve smo institucije zatekli i kako su ljudi u institucijama bili povezani sa kriminalnim organizacijama. Pojedini od njih su uhapšeni, a neki se i dalje nalaze u institucijama. Sada se mafija pokušava spasiti kazne koja ih neminovno čeka. Zadovoljan sam tokom istrage oko ovog slučaja - rekao je Adžić.

Informer

 

Dodao je da je izveštavanje medija otežalo da se dođe do lica koji su počinioci dela. Naveo je istraga ide u dobrom smeru.

- Imamo identifikovano veći broj lica. Identifikovali smo osobe koje su učestvovale u kopanju tunela. Očekujemo da tim istražitelja iz Crne Gore poseti Beograd i da u saradnji sa njima pokušamo da lica koja su počinila ovo delo privedemo pravdi. Čekamo potvrdu od zemalja iz kojih lica potiču, da dobijemo potvrdu - naglasio je Adžić.