Autor: Informer.rs

19.09.2023.

09:21

Foto: Marko Đoković

Hronika

Policijske racije u više gradova u BiH! Akcija "Overdouz 2" pokrenuta nakon dešifrovanja "Skaj" aplikacije - juče uhapšeni kriminalci povezani sa Belivukovim klanom

Akciju zajednički sprovode pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP Republike Srpske.
Akcija "Overdouz 2" rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifrovanjem komunikacija putem "Skaj" aplikacije među osumnjičenima i nastavak je operativno-taktičke akcije sprovedene u aprilu ove godine.

Podsećamo, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo juče su u saradnji sa OSA uhapsili dve osobe po Interpolovoj poternici iz Srbije.

Oni su uhapšeni juče u zgradi Sarajevo Towera, gde su, osumnjičeni iznajmili više stanova u samom vrhu ovog objekta.

Uhapšeni su Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Jovanović se dovodi u vezu s klanom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, ali i Darkom Šarićem.

Dušan Jovanović Giba sa Karaburme spomenut je u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana. Tačnije, okrivljeni svedok, Bojan Hrvatin, je tokom svedočenja rekao da je upravo Giba ubio Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u julu 2020. godine. Odnosno, da je bio jedan od egzekutora. Jovanović je navodno sarađivao i sa Nikolom Vušovićem - Džonijem sa Vračara.

Darko Dulović koji je uhapšen sa Gibom, prošle godine oslobođen je optužbi da je učestvovao u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa na Autokomandi 2018. godine. Istovremeno mu je ukinut ranije određen pritvor, a povlači se i poternica koja je za njim raspisana.

Duloviću se, inače, sudilo u odsustvu. On je bio uhapšen u Crnoj Gori, gde je zbog trgovine drogom izdržavao dvoipogodišnju kaznu i nakon njenog okončanja pušten je na slobodu. U slučaju "ubistva Bosketa" teretio se da je dao svoj automobil da se koristi u toj likvidaciji, da se njime ode na novobeogradski buvljak i kupi telefon, kojim je kasnije aktiviran eksploziv postavljen ispod Milićevog džipa, zatim da se tog dana prati Milić i ubije na Autokomandi.Ubijeni Siniša Milić bio je bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i navodno blizak saradnik Filipa Koraća.