19.09.2023.

09:25

Foto: Shuterstock/drustvene mreze

Hronika

Iskasapila sam bivšeg supruga i ne kajem se! Detalji sa saslušanja žene monstruma iz Vlaškog Dola

Na saslušanju Ljiljana je mirno ispričala da su njeni sin Marko A. (30) i ćerka Andrijana (31) slušali muziku u svojim sobama kad je ona stavila jastuk Stevi preko glave, dok je spavao, i pištoljem mu presudila jednim hicem.

Potom je telo isekla motornom testerom na šest delova, pa tek onda zamolila decu da leš odvezu do šumarka, 60 kilometara dalje od kuće.

Sin u bekstvu

Marko i Andrijana su pristali i pomogli majci da se reši tela njihovog oca. Međutim, džak sa delovima tela je prošle nedelje slučajno pronađen kod sela Kučajna, pa su Ljiljana i Andrijana završile iza rešetaka, dok je Marko u bekstvu.

Informer

Izvor blizak istrazi potvrdio nam je da Ljiljana nije pokazala nikakvu emociju dok je opisivala kako je ubila i iskasapila bivšeg muža.

- Ona je na saslušanju opisala ceo zločin, ali nije htela mnogo da priča o motivima, dok se njena ćerka branila ćutanjem. Daljom istragom biće utvrđeno da li je Ljiljana zaista sama ubila muža i isekla telo, pošto postoji mogućnost da je na saslušanju htela da zaštiti decu i da preuzme svu krivicu za zločin - kazao je naš izvor.

Inače, ova porodica je decenijama živela u Beču, gde su rođeni Andrijana i Marko, ali pre nekoliko godina Ljiljana se razvela od Steve i uz njegovu dozvolu se sa decom preselila u kuću u Vlaškom Dolu. Steva je samo povremeno dolazio u Srbiju, da obiđe porodicu i imanje, ali nije mu se svidelo što su Ljiljana i deca zapustili kuću. Poslednji put kad je došao u Srbiju, početkom septembra, navodno im je zapretio da će ih sve izbaciti iz kuće, što je najverovatnije i bio motiv da Ljiljana likvidira bivšeg muža.

Preti im doživotna

Posle zločina, ona je sa decom otišla u Beč i tamošnjim vlastima prijavila Stevin nestanak, nakon čega se sa ćerkom vratila u Srbiju, gde su uhapšene, dok je Marko ostao u Austriji, zbog čega je za njim raspisana poternica.

Ljiljani i Andrijani je posle saslušanja u tužilaštvu određen pritvor do 30 dana, a ako budu osuđene, preti im obema doživotna robija.

Informer

Advokat Bojan Bojić
Advokat: Andrijana nema veze s ubistvom

Advokat Bojan Bojić, koji zastupa Ljiljaninu ćerku Andrijanu, nije hteo da priča o detaljima ubistva u Vlaškom Dolu, ali je napomenuo da njegova klijentkinja nema direktne veze sa zločinom.
- Žalićemo se na odluku o određivanju pritvora - kratko je kazao Bojić.