19.09.2023.

09:55

Foto: MUP Srbije

Hronika

MUP u Užicu: "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“

Naime, u cilju promocije projekta „Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, u sredu 20. septembra, od 10 do 12 časova, na Gradskom trgu u Užicu organizovaće druženje sa učenicima osnovnih škola. 

Policajci će kroz edukativne radionice približiti rad policije i ukazati na osnove bezbednog
ponašanja.

Ista akcija organizovana je početkom septembra na Adi Ciganliji u Beogradu.

Podsetimo, deca će ove godine u školama imati program koji treba da ih nauči zbog čega nasilno ponašanje nije dobro, ali i da shvate šta treba da urade kako bi i oni bili bezbedni!

Protokol o saradnji u sprovođenju projekta "Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo“, koji će se u školskoj 2023/24 realizovati u svim osnovnim školama u Republici Srbiji u cilju podizanja svesti kod dece o posledicama i štetnosti nasilnog ponašanja, ali i učenja najmlađih kako da budu bezbedni, potpisan je danas u Beogradu.

Protokol su potpisali ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministarka prosvete profesor dr Slavica Đukić Dejanović i šef Misije OEBS-a u Republici Srbiji Jan Bratu. Po potpisivanju protokola ministarka Đukić Dejanović objasnila je da će se projekat realizovati u svim odeljenjima, svih osnovnih škola u Srbiji kroz informativno – edukativne radionice.

„Radionice će odlikovati timski rad policijskih službenika, predstavnika škola i Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, uz korišćenje edukativnog materijala, prikazivanje spotova i predstava, obeležavanja značajnih datuma…“, precizirala je Đukić Dejanović.