19.09.2023.

15:13

Foto: Maša Banđur

Hronika

Jezivo svedočenje o silovanju zatvoreno za javnost! Nastavljeno suđenje Belivukovom klanu (VIDEO/FOTO)

Ovog puta suđenje je zatvoreno o za javnost i to zbog svedočenja ostećenog I.S. kojeg su, kako smo već objavili, pripadnici Belivukovog klana tri dana mučili i silovali u specijalnom bunkeru na stadionu Partizana.

Na današnjem ročištu, pitanja bi trebalo da mu postavljaju, tužilac, sudsko veće, advokati okrivljenih i oštećenih kao i optuženi.

Informer

Podsetimo, da su pod sumnjom da ih špijunira, pripadnici klana u trenutku kada je pravio selfi isped stadiona Partizana, oteli I.S. odveli ga u specijalni "bunker" i tri dana ga mučki zlostavljali i silovali. Za razliku od ostalih Belivukovih žrtava, mladić je ipak izašao iz bunkera pretučen i ponižen ali sa glavom na ramenima.  

Podsetimo, tokom jučerašnjeg suđenja, sudija je odlučila da isključi javnost sa glavnog pretresa dok svedoči I.S. i postavila mu je nekoliko pitanja, posto je proširio iskaz dat ranije u tužilaštvu.

Informer

Veljko Belivuk se javio da mu postavlja pitanja, međutim advokati su zatražili da se prekine suđenje, pošto je bilo kasno, a kako je okrivljeni izneo mnoge nove činjenice, da bi imali vremena da pripreme eventualna pitanja.

Tada se sudija složila sa tim i prekinula suđenje, koje nastavljeno danas ali je zatvoreno za javnost.