19.09.2023.

16:10

Foto: Maša Banđur

Hronika

Suđenje Belivukovom klanu opet otvoreno za javnost! Iz zatvorenih vata svedočio silovani mladić

Kao što je Infortmer najavio, mladić I.S. žrtva jezivog trodnevnog zlostavljanja i silovanja u "bunkeru" na stadionu Partizana, govorio je o jezivom iskustvu iz kojeg je jedva "izneo" živu glavu.

Naime u trenutku kada je pokušao sa snimi selfi ispreed stadiona Partizana, pripli su mu pripadnici Belivukovog klana i na silu ga uguralin u priostorije koje su međusobno zvali "bunker". Nesrećni I.S. tu je pretrpeo jezivo zlostavljanje i silovanje o kojem je govorio tokom suđenja. Sada se iza zatvorenih vrata suočio sa svojim krvnicima.

Po slovu zakona, njemu su pitanja postavljali  tužilac, sudsko veće, advokati okrivljenih i oštećenih kao i optuženi. Nakon završetka ispitivanja sudija je suđenje ponovo otvorila za javnost.

Optužnica za 5 ubistava proširena za još dva

Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostali članovi njihove kriminalne ortganizacije, bliske kavačkkom klanu, pohapšeni su početkom februara 2021. godine. Na teret im je provo stavljeno 5 ubistava, da bi optužnica bila proširena za još 2 teška ubistva.

Na teret im se stavlja ubistvo Milana Ljepoje, Gorana Veličkovića, Gorana Mihajlovića, Lazara Vukićevića, Aleksndra Gligorijevića, Nikole Mitića i Zdravka Radojevića.