22.09.2023.

09:33

Foto: avaz.ba

Hronika

Gibi plaćeno unapred za likvidaciju policijskog inspektora u Sarajevu! Evo koliko je novca dobio za zločin

Kako prenose bosanskohercegovački mediji Jovanović je od za sada nepoznatih osoba dobio 15.000 evra, a istražni organi veruju da su on i Dulović za taj novac trebali da ubiju inspektora koji je istraživao slučaj ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

- Giba je od izvesnih osoba dobio 15.000 eura, odnosno 30.000 maraka, od čega je 10.000 eura ostavio supruzi, a pet je poneo u Sarajevo - kazao je izvor iz istrage za lokalne medije. 

Inače nakon hapšenja Jovanoviću i Duloviću je određen pritvor i oni su odmah sprovedeni u pritvorsku jedinicu zatvora u Zenici.

Kako smo već pisali Dušan Jovanović zvani Giba je pre dolaska u Sarajevo boravio kod braće Pandrc, Miloša i Marka, koji su pripadnici klana narkobosa Darka Šarića u Srbiji. Oni su sa porodicama bili u Vrnjačkoj Banji.

Dušan Jovanović Giba, je na poternici Interpola koju je za njim raspisala Grčka zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu na Krfu 2020, kada su ubijeni visokopozicionirani pripadnici škaljarskog klana, Alan Kožar i Damir Hadžić.

Jovanović je inače blizak saradnik klana Veljka Belivuka i vračarske grupe, dok je Dulović povezivan takođe da kavačkim klanom, a sumnjičio se da je učestvovao u ubistvu Siniše Milića Bosketa, šefa obezbeđenja Filipa Koraća, za šta je na kraju pravosnažno oslobođen.