24.09.2023.

11:49

Foto: Zoran Sinko

Hronika

Pokušali da obiju i iznesu sef iz pošte u Smederevu: Uhapšeno dvoje za trećim se traga

Osumnjičenima se stavlja na teret da su u noći između 18. i 19.09 ove godine, pokušali da opljačkaju poštu u selu Gaj u Smederevu. 

- Sumnja se da su oni najpre izvalili rešetke, obili vrata kako bi došli do metalne kase u kojoj je bilo oko milion dinara. Pokušali su kasu da otvore, ali kako im to nije pošlo za rukom. Hteli su da kasu iznesu iz pošte. Međutim, ni to nisu uspeli da urade - objasnio je naš sagovornik. 

Informer

 

Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa u pokušaju, a u saizvršilaštvu, prema osumnjičenima S.J. i B.Ž. određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Po nalogu javnog tužioca izvršen je uviđaj i forenzički pregled lica mesta, a u odnosu na dvojicu osumnjičenih je najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor, dok se za trećim saizvršiocem R.M. (23) još uvek traga.