26.09.2023.

10:45

Foto: Informer

Hronika

Podignuta optužnica protiv vozača koji je udario pešake u Surčinu! Mortus pijan pokosio bračni par, žena preminula u bolnici

Vujadinu D. se na teret stavlja da je počinio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On se tereti da je krajem februara ove godine vozeći pijan udario dvoje pešaka i tako teško povredio bračni par Nikolu (57) i Svetlanu, inače majku osmoro dece, u Vinogradskoj ulici u Surčinu.

Optuženi je vozilom udario bračni par i na kolovoz oborio Nikolu i Svetlanu, koji su se kretali uz desnu ivicu puta. On se tad zaustavio, a navodno je žena koja je vozila iza njega pozvala policiju i Hitnu pomoć. Na alko-testu utvrđeno je da je osumnjičeni imao 1.55 promila alkohola u krvi.

- Dvoje povređenih su transportovani u Urgentni centar. Nikola je imao povrede glave, a Svetlanine povrede su bile opasne po život. Imala je nagnječenje mozga, krvarenje u mozgu, prelom karlice, grudnog koša i tri dana kasnije je preminula. Osumnjičeni je bio u pritvoru, ali mu je ukinut nakon žalbe njegovog branioca - navodi izvor iz tužilaštva.