28.09.2023.

08:31

Foto: Privatna arhiva/Facebook

Hronika

Nova presuda za otmicu dečaka u Staroj Pazovi! Otmičari ponovo osuđeni, ali su kazne manje

Ovo je drugo suđenje jer je prvu presudu po kojoj su četvorica otmičara bili osuđeni na ukupno 28 godina ukinuo Apelacioni sud u Novom Sadu.

Na ponovljenom suđenju četvorica optuženih su ponovo proglašeni krivim, ali sada su im izrečene manje kazne pa je tako Marko Jovišić (58) osuđen na 7 godina, dok su Lazar Jovišić (22) i Aleksa Mrđa osuđeni na po pet i po godina zatvora, dok je najmlađi Nikola Jovišić (21) koji je u vreme otmice bio maloletan osuđen na četiri i po godine maloletničkog zatvora. 

Podsetimo Marko i njegovi sinovi Lazar i Nikola kao i Aleksa Mrđa su 27.oktobra 2019. godine oteli tada trinaestogodišnjeg Petra M. u centru Stare Pazove, i dvadesetak sati ga držali u zatočeništvu u napuštenoj vikendici, a uhapšeni su pre nego što su tražili novac od dečakovih roditelja.

Inače i tokom prvog i sada tokom drugog suđenja utvrđeno je da je ova četvorka htela da otme i Petrovog brata Aleksandra ali u tome nisu uspeli. 

Odlukom suda Marko Jovišić je odmah nako izricanja presude iz pritvora upućen na izdržavanje kazne dok je sud Lazaru i Aleksi ukinut pritvor i oni će ostatak kazne odslužiti u kućnom zatvoru uz nanogicu.