03.10.2023.

14:29

Foto: MUP Republike Srpske

Hronika

Dovezao ženu na porođaj pa ubio policajca! Ubica tvrdi da je bio pijan i drogiran i da se ničega ne seća

Osumnjičeni ubica je u nedelju dovezao svoju suprugu da se porodi u bolnicu "Sveti Vrači" u Bijeljini i posle toga sa društvom izašao da se proveseli, a tokom toga on je bio u više lokala i na kraju je ušao i u klub "Džil" u kom je bio inspektor.

 - Policijski inspektora Nenad Marković je u nedelju po završetku posla otišao na piće u klub "Džil" i tu ga je dovezao kolega. Sedio je za šankom nekih pola sata. U međuvremenu, u noćni klub je ušao Nikola Kokanović sa društvom. On se u klubu nmije dugo zadržao. U klubu su bili svega pet minuta i za to vreme Kokanović i Marković nisu imali nikakav sukob ni verbalni ni fizički - kaže izvor iz policije.

Kokanović je prvi izašao iz kluba, a ubrzo je izašao i Marković na koga je, kako kažu u policiji, odmah zapucao. 

- Nikola Kokanović je ispalio dva metka i pogodio Markovića u grudi, a onda je hteo da puca i u suspendovanog inspektora Dalibora Bošnjakovića, ali mu se oružje zaglavilo, pa je pobegao - kažu u policiji.

Ubica je nakon zločina bežeći odbacio pištolj i otišao da spava i uhapšen je bukvalno u krevetu.

- Tokom saslušanja on je izjavio da se ne seća ubistva i da je bio pijan i drogiran, ali to je malo verovatno jer je odbacio oružje i odmah se razdvojio od prijatelja koji su bili sa njim u društvu i koji su takođe uhapšeni - izjavio je izvor iz policije za medije iz Republike Srpske.

Motiv surove likvidacije policijskog inspektora još uvek nije poznat a u policiji kažu da će tek kada bude izavršena sitraga to biti utvrđeno.