03.10.2023.

15:51

Foto: Printscreen/InformerTV

Hronika

Prvo oglašavanje advokata Zorana Marjanovića: "On danas izlazi na slobodu, ali još nije slobodan čovek"

U izjavi za Informer Zarić je rekao da će u toku dana Zoran Marjanović biti pušten iz pritvora u kom je bio u Centralnom zatvoru.

- Ja kao njegov advokat još uvek nisam dobio odluku suda, ali iz medija vidim da će Zoran Marjanović biti pušten iz pritvora i da će se naložiti novo suđenje. Moram da kažem da je uvaženo sve ono što smo mi, kao njegovi advokati, napisali u žalbama - kaže on.

Informer

 

Naglašava da Marjanović izlazi danas iz pritvora, ali da još uvek nije slobodan čovek.

- Biće naloženo novo suđenje, a to znači i novo sudsko veće. Videćemo kako će se stvari odvijati, ali smo zadovoljni ovom odlukom. Jedina logična odluka jer je presuda bila apsurdna - kaže on.

Prema njegovim rečima ne postoji nijedan jedini dokaz na osnovu koga je Zoran Marjanović mogao da bude osuđen prvostepenom odlukom suda.

- Presuda je bila sporna, nije postojao nijedan trag na njemu i dokaz da je toga dana bio u kanalu u kom je pronađena njegova supruga Jelena. Jasno je bilo da ova presuda ne može da opstane, a na nama advokatima je da u ponovljenom suđenju dokažemo njegovu nevinost - priča ovaj advokat.

Informer

 

Naglašava da su ceo slučaj "napumpali" mediji, ali da je to i logično s obzirom na monstruoznost zločina.

- Setite se samo kako su pojedini mediji tvrdili da je telo Jelene Marjanović preneseno iz nekog drugog mesta i ostavljeno u kanal u Borči. Mnogo je stvari bilo, nepravde i nelogičnih poteza policije i tužilaštva - ističe Miško Zarić i dodaje da je sve vreme dok je Zoran bio u pritvoru u posetu mu je išla ćerka Jana.

Informer

 

- To je takođe važno da se naglasi i to govori o odnosu oca i ćerke. Videćemo kako će se ovaj slučaj dalje odvijati.