05.10.2023.

08:21

Foto: Zoran Sinko

Hronika

Kosta nastavio školovanje! Onlajn nastava za najmlađeg masovnog ubicu na svetu

Kako prenose mediji saznanja dobro obaveštenog izvora za Kostu je obezbeđenja prostorija u kojoj ima sve što mu je potrebno da bi pratio nastavu onlajn i za sada sve teče po planu.

- Od početka je bilo jasno da Kosta neće moći da ide u školu i izlazi iz ustanove u kojoj se trenutno nalazi. Zbog celokupne situacije nije bilo prihvatljivo ni da mu profesori dolaze, te je odlučeno da u sklopu klinike dobije prostoriju iz koje će pratiti nastavu. Nastavno osoblje iz OŠ "Dr Dragan Hercog" u Beogradu mu drži časove onlajn i to se zasad pokazalo kao dobro - kazao je sagovrnik upoznat sa slučajem i dodaje:

Informer

- Njemu je obezbeđena tehnologija, pomoću koje prati nastavu, a ocene, koliko mi je poznato, još nisu počele. I samim profesorima je u početku bilo čudno, imali su određenu zadršku jer treba da predaju učeniku koji je pre nekoliko meseci ubio drugare, čuvara škole i počinio stravičan masakr, ali ipak, zasad, sve teče kako treba.

On dodaje da je sve ovo bila novina i za profesore koji drže nastavu Kosti K. jer oni uglavnom rade s teško obolelom decom koja imaju psihičke probleme.

- Kosta K. nema nikakve smetnje u razvoju, tako da s te strane nastavnici nemaju problem, ali svakako im je ovo prvi ovakav slučaj, jer ipak ovde predaju dečaku koji je počinio stravičan zločin. Oni sa njim imaju poseban sistem rada i on ima časove kao i sva deca u drugim osnovim školama, a ne kao deca koja obično pohađaju OŠ" Dragan Hercog" - objasnio je sagovrnik. 

Informer

Podsetimo, direktor OŠ "Dr Dragan Hercog" u Beogradu Zoran Aleksić svojevremeno je za medije potvrdio da je Kosta K. zvanično učenik te škole.

- Sve u vezi s ovim pitanjem je rađeno s Ministarstvom prosvete i dečak će biti upisan u našu školu, koja je kod nas jedina škola ovog tipa. Lekari koji su pozvani da ocene sposobnost deteta s problemom zbog kog ne može da pohađa nastavu u normalnim okolnostima uvek mogu da procene da dete ne može iz nekog razloga da pohađa nastavu ni u našoj školi, na bilo koji način. Međutim, i to može da se promeni. Kod nas se radi s decom koja su bolesna i koja zahtevaju poseban pristup nastavi. Moje kolege rade u bolničkim uslovima, koji nisu učionički, i potrebno je mnogo fleksibilnosti da bi program prilagodili zdravstvenom stanju učenika u svakom trenutku - ispričao je tada Aleksić.