06.10.2023.

18:14

Foto: Informer

Hronika

Narkomanka ubila prijatelja kuhinjskim nožem! Novo suđenje za krvoproliće u Rakovici

Po nalaženju ovog suda, koji je naložio novi postupak, prethodnom presudom nije precizno utvrđeno da li je okrivljena postupala u nužnoj samoodbrani, kako je tvrdila. Odnosno, na koji način je i ona sama zadobila povrede. 

Sudija Slavica Nikolić, predsedavajuća u prvostepenom postupku, kratko je obrazložila da je nedvosmisleno utvrđeno da je Agbaba 12. jula 2021. godine ubola kuhinjskim nožem Bastu u njegovom stanu u stanju smanjene uračunljivosti

Okrivljena je prilikom izricanja presude u sudnici bila uznemirena, ali je mirno prihvatila kaznu, klimala glavom i saslušala objašnjenje. Na kraju se čak i kulturno zahvalila sudskom veću.

Iznoseći ranije odbranu, ona je praktično priznala ubistvo, navodeći da tu optužbu ne spori, ali je rekla da se ne seća tog trenutka.

Tokom postupka ispričala je da je bila veoma dobra prijateljica Bastinog starijeg sina, koji se ubio, i da je za to krivila Slavoljuba. Tog dana je došla kod njega na rakiju i popili su po jednu čašicu, kada ga je optužila da je kriv za sinovljevu smrt i rekla mu: "Ti si ga ubio".

Informer

Zbog toga su se posvađali i on je udario. Navodno je ta svađa trajala oko dva sata, pa je komšija Veselin Veselinović u više navrata ulazio da ih smiruje. Ana je tvrdila da je Basta vukao za kosu, stajao iznad nje, davio je i da nije mogla da diše pa je zvala Vesu u pomoć.

Pretila komšiji: I tebe ću da smestim!

Onda je kuhinjskim nožem ubola Slavoljuba i istrčala napolje. Veselinović je svedočio da ju je tad sreo i da mu je zapretila: "I tebe ću da smestim, kao što sam njemu smestila!"

Utvrđeno je da je Basta imao dve posekotine spreda na ramenu i ubodnu ranu sa leđa, kada mu je povređena jetra. Agbaba je takođe imala povrede vrata i ruku, ogrebotine i modrice. 

Basta je u teškom stanju prebačen u Urgentni centar radi hitne intervencije, gde je od zadobijenih povreda i komplikacija preminuo 15. avgusta. Agbaba se trenutno nalazi u kućnom pritvoru, a odranije je evidentirana kao narkomanka.