07.10.2023.

13:14

Foto: Informer

Hronika

Glumila ucveljenu udovicu, a namestila ubistvo supruga! Dejana ubili pa zapalili, evo kako je otkriven zločin!

Kako je Informer tada pisao, njega je u automobilu pored puta pronašla supruga Slađana, koja je tada pred kamerama ronila teške suze. Ipak to nije zavaralo inspektore koji u istrazi došli do šokantne istine.

Naime, oni su otkrili da je supruga Slađana u dogovoru sa mladićem S. M. (25) i jednim sedamnaestogodišnjakom iz okoline Majdanpeka, skovala zaveru i dala informacije o kretanju svog muža na lokalnom putu, gde su ga oni 5. avgusta sačekali i napali.

Kako je istragom utvrđeno, u trenutku kada je prišao svom automobilu vraćajući se kući s posla, njih dvojica su ga napali drvenom motkom i bejzbol palicom, koje je obezbedila supruga Slađana P. Nesrećeni Dejan je od zadobijenih povreda na licu mesta preminuo.

Zatim su S. M. i sedamnaestogodišnjak telo Dejana P. odvezli njegovim vozilom na drugo mesto preko lokalnog puta. S namerom da prikriju zločin, oni su gurnuli automobil u jarak i zapalili ga sa Dejanom u njemu. 

Informer

Evo kako su otkriveni

Na prvi pogled sve je izgledalo kao da je Dejan nastradao u udesu, ali nekoliko važnih detalja zapalo je inspektorima u oči i pobudilo sumnju. Kako nezvanično saznajemo jedan od detalja moglo bi da bude i saznanje da u njegovim plućima nisu pronađeni tragovi dima, što je značilo da je bio već mrtav, a potom zapaljen. To je bio više nego dovoljan signal i klupko zločina počelo je da se odmotava. Uskoro su pribavljeni svi dokazi i pristupilo se hapšenju učesnika. 

Muškarac S. M. (25), i sedamnaestogodišnjak završili su iza rešetaka, pod optužbom za ubistvo, a uskoro im se pridružila i "ucveljena udovica" Slađana, koja je pritešnjena dokazima priznala da je namestila ubistvo supruga Dejana.