09.10.2023.

13:02

Foto: Nikola Panić

Hronika

Pijan davio komšinicu pa je nožem izbo do smrti! Ovo su detalji optužnice protiv monstruma iz Pančeva - presudan bio ubod u srce

"Okrivljenom se stavlja na teret da je dana 22.04.2023.godine oko 11.30 časova u Pančevu, u kući u ulici  Dragutina Ilkića Birte br.2, u stanju alkoholne opijenosti teškog stepena sa 2,23 promila alkohola u krvi, lišio života oštećenu J.S. iz Pančeva (77)" piše u saopštenju.

Dodaje se da je nakon što ju je stezao za vrat dohvatio nož i naneo komšinici smrtonosne povrede.

"Kuhinjskim nožem koji je poneo sa sobom, dužine sečiva 14 cm, ukupne dužine 25 cm, zadao je oštećenoj pet ubodnih rana u grudi i stomak, nanevši joj smrtonosnu ranu u predelu leve polovine grudnog koša sa prodorom u grudnu duplju i srce, kao i lake telesne povrede u vidu ubodina, od kojih povreda je oštećena preminula na licu mesta usled zaustavljanja rada srca isteklom krvlju u srčanu kesu, potpomognuto stezanjem vrata šakom, uprkos hitnoj medicinskoj pomoći koja joj je pružena" napominje se u saopštenju tužilaštva.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog jer je način izvršenja krivičnog dela doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.