11.10.2023.

18:13

Foto: printscreen

Hronika

Držao kafić u centru Beograda! Supruga imala tri stana i firmu, a tast se bavio građevinarstvom!

O njemu se više raspredaju priče, takozvane urbane legende.

Ovaj, reklo bi se izuzetno mlad čovek, za poziciju koju godinama zauzima u hijerarhiji u podzemlju nesporno je inteligentan. O tome možda najbolje svedoči to što nikada nije stigao do toga da sedne na optuženičku klupu, mada je godinama unazad pod raznoraznim istragama.

U dosije je ubeležio prijave mahom za dela koja bi njegov bivši hrvatski advokat nazvao bagatelnim - od ometanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti, pravljenja nereda u jednom restoranu u Beogradu.

Informer

Korać je hapšen prošle godine u Hrvatskoj

U ozbiljnijoj situaciji našao se kada je bio pod istragom zbog ubistva Blaža Đurovića, ali ni tu nisu prikupljeni dokazi koji bi doveli do optuženja.

Dok mu se nije izgubio trag, 2017. godine, Korać se mogao sresti na Vračaru, gde je u jednoj od ulica nedaleko od Hrama Svetog Save godinama unazad imao prijavljeno prebivalište. Na istoj adresi je imao i prijavljenu firmu, koja se vodila na njega, oca i mlađeg brata. Firma je osnovana 2006, a kao delatnost je navedena nespecijalizovana trgovina na veliko. Tokom 2008. godine celih mesec dana Korać je bio vlasnik i kafića čije je sedište bilo u istoj ulici. U tom periodu na njega je bio registrovan i sivi "audi A8" proizveden tih godina.

Koraćeva supruga Nađa, inače kćerka Vlade Pavićevića, vlasnica je stana u zgradi koja se nalazi u jednoj od najpoznatijih vračarskih ulica i, prema istim izvorima, tu je imala prijavljeno i prebivalište, odnosno suprug i ona zvanično nisu živeli na istoj adresi. Koraćeva je, koliko je poznato, pored stana na Vračaru koristila i stan u jednoj od najvećih i najprometnijih ulica na Dorćolu. U Crnoj Gori Koraćeva je vlasnica stana u Herceg Novom. Stan je dobila kao poklon.

Imovina i u Crnoj Gori

Ona je sve do 2012. godine bila suvlasnica, s udelom od 50 odsto, i direktorka preduzeća koje se bavilo nespecijalizovanom trgovinom na veliko, sa sedištem u jednoj od ulica iznad Slavije. Koraćev otac Vukašin ima prijavljeno prebivalište na Voždovcu. U Crnoj Gori, odakle je rodom, Vukašin Korać poseduje kuću i plac u Pečuricama u opštini Bar, po osnovu kupovine do koje je došlo 2013. godine. U Beogradu je vlasnik poslovnog prostora u istoj ulici u kojoj mu je sin formalno živeo i radio dok mu se nije izgubio trag.

Tast Filipa Koraća Vlado Pavićević vlasnik je četiri stana u istoj ulici u kojoj mu je živela starija kćerka. On je tu stacioniran od, najverovatnije, 1995. godine. Koraćev tast je do pre koju godinu bio vlasnik 75 odsto udela firme koja se bavila izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada. Vlasnik preostalog udela bio je i jedan čovek iz Aranđelovca, sa adresom prijavljenom takođe na Vračaru. Od jula 2020. Pavićevića i njegovog partnera nema više u podacima APR.