13.10.2023.

09:05

Foto: printscreen

Hronika

Akcija policije i tužilaštva u Republici Srpskoj! Kriminalna grupa prodavala vozačke dozvole, vožnju položili i nepismeni

Kako je saopšteno uhapšeno je osam osumnjičenih, među kojima su vlasnici i pojedini instruktori auto- škola, ali zaposleni u policiji i članovi komisija za polaganje. 

Kao vođa kriminalne grupe označen je Dalibora K., vlasnik auto-škole u Zvorniku, a kao prvi saradnik Miljana P. šefica Upravno-pravnog odjeljenja Policijske uprave u Zvorniku, koja je ujedno bila i sekretar Komisije za polaganje vozačkih ispita.

Ova grupa je od kandidata uzimala od 1.200 do 4.000 konvertibilnih maraka, da bi bez lekarskog uverečnja, pohađanja teorijske nastave i prve pomoći, ali u časova vožnje i uopšte pojavljivanja na polaganju položili ispite.

Sumnja se da je na ovaj način za samo dve godine više od sto vozača dobilo dozvolu, a trenutno se radi na utvrđivanju tačnog broja onih koji su vozača koji su na ovaj način došli do vozačke dozvole.

Inače bizarno je da su na ovaj način vožnju položili i dozvole dobili, kako kažu u tužilaštvu nepismeni, odnosno kako je objašnjeno, veći broj stranaca, među kojima ima i migranata  koji uopšte ne pričaju srpski, ali su platili i dobili vozačku dozvolu.   

Svim uhapšenima je određen pritvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze, te uticati na svedoke i ometati krivični postupak.