16.10.2023.

19:00

Foto: facebook

Hronika

Uzeli mu ključeve od kola, on našao rezervne i dao ih ćerki koja nema vozačku! Radiša je ranije imao dva udesa! (FOTO)

Radiša je nastradao na licu mesta na putu Bogatić - Crna bara. Za volanom "BMW" je bila njegova najstarija ćerka Danijela P. (18), koja nema položen vozački ispit.

Oni su to veče bili na proslavi, a kako pričaju Radišini poznanici, on je bio pod dejstvom alkohola pa je dao ćerki da vozi.

- Radiša je bio na svadbi rođaka, popio je, pa su ga odvezli kući uzeli mu ključeve od kola da ne bi vozio. Našao je rezervne ključeve i ponovo je krenuo od kuće, sa njim je bila i najstarija ćerka. Ona nije smela da vozi taj auto, jak je, ne zna se kojom su brzinom vozili - priča on.

Informer

 

Radiša ima i ćerku koja je prva godina srednje škole, kao i ćerka koja je treća godina srednje škole.
Kolege koje su sa Radišom išle u Nemačku, kao i prijatelji i rođaci iz sela, skupljaju novac za sahranu, kao i da pomognu porodici koliko mogu.

- U prethodnih nekoliko meseci je imao već dva udesa, dok je vozio pod dejstvom alkohola. To veče su ga rođaci odvezli sa svadbe i uzeli mu ključeve od vozila. On je našao rezervni ključ i ponovo izašao iz kuće, sa svojom ćerkom - počinje priču Radišin prijatelj.

Informer

Danijel P. se nalazi u teškom stanju

- Sezona nadnice se polako završava, šta će njihova majka da radi... Porodica ima drva za još 20 dana, a kako će oni dalje? Najmlađa ćerka je rekla da ne mora da ide u školu, da će da napusti i da će početi da radi kako bi pomogla porodici. Duša me je zabolela. Deca moraju da se obrazuju. Apelujemo na Opštinu, bilo ko da pomogne, da se toj deci obezbedi stipendija - priča potreseni komšija.

Kako navode meštani, sada im je najvažnije da ovoj porodici pomognu koliko mogu i nadaju se da će ćerka da preživi i oporavi se bez posledica.

Podsetimo, nesreća se dogodila na putu Bogatić - Crna Bara kada je automobil u krivini sleteo sa puta i udario u drvo. Muškarac je stradao na licu mesta.

Kako se vidi na fotografijama i video snimcima sa lica mesta, automobil je u potpunosti zgužvan.

Sa teškim telesnim povredama hitna služba Doma zdravlja iz Bogatića je Danijelu P. transportovala do bolnice, a lekari se bore da joj spasu život.

Ona je zbog težine povreda prebačena u Beograd u Klinčki centar Srbije.