17.10.2023.

07:50

Foto: D.K./privatna arhiva

Hronika

Ponovo osuđen nasilnik! Nasmrt pretukao harmonikaša, jer mu nije svirao cele pesme

Ovo je druga prvostepena presuda koju je izrekao Viši sud u Nišu za ovaj zločin, a prvi put je Selimović takođe bio osuđen na 11 godina zatvora, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu i naložio da se suđenje ponovi, kako se se dodatno rasvetlile okolnosti ovog zločina. 

Inače Selimoviću se sudilo za krivično delo nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, a tokom suđenja on se branio da nije tukao Asanovića već da mu je samo kako je izjavio "par šamara".

Podsetimo Selimović je pretukao Asanovića 3. maja 2022.godine u kafani Rendgenovoj ulici u Nišu oko 23.00 sati naočigled gostiju i konobarice, a pri tom niko nije pozvao Hitnu pomoć.

Nesrećnog čoveka pronašao je nekoliko sati nakon napada prolaznik i on je oko 3.00 sata iza ponoći hospitalizovan u besvesnom stanju, a već oko 6.00 časova je preminuo.

Selimović je, prema optužnici, sukobio sa harmonikašem jer mu kobne večeri u kafani nije navodno svirao cele pesme nego samo po jednu strofu. Kada je Ferat Asanović pokušao da ode iz kafane jer je bio umoran, optuženi se usprotivio pa je počeo da ga bije. Prvo mu je razbio harmoniku, a potom mu zadao 20 udaraca pesnicama u glavu u dva navrata, nanevši mu povrede, koje su, prema optužnici, bile fatalne nekoliko časova kasnije.