18.10.2023.

15:12

Foto: Informer/shutterstock

Hronika

Kombijem usmrtio biciklistu i pobegao: Saslušan vozač u tužilaštvu u Leskovcu

M.Đ je saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu, na čiji j epredlog sud nakon saslušanja odredio pritvor do mesec dana.

"Sumnja se da je M.Đ. izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Nakon iznošenja odbrane, koju je osumnjičeni dao u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, na predlog javnog tužioca prema njemu je određen u trajanju do 30 dana. Pritvor je određen kako ne bi uticao na neispitane svedoke, kao i zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva " saopštilo je tužilaštvo.

Informer

 

Sa druge strane predlog da se pritvor prema osumnjičenom odredi i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, nije prihvaćen, zbog čega je u tom delu odluke izjavljena žalba.

"U daljem toku postupka, biće preduzete neophodne dokazne radnje ispitivanje svedoka i veštačenja preko veštaka odgovarajućih struka " navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, M.Đ. iz okoline Doljevca uhapšen je pre tri dana jer vozeći kombi na putu Leskovac-Brestovac udario 57-godišnjeg biciklistu i pobegao, dok je biciklista od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.