19.10.2023.

08:00

Foto: Reuters

Hronika

Troje Srba čeka suđenje u Parizu! Nasamarili vinara, a evo kako su izveli prevaru

Ova prevara izvedena je u februaru ove godine, a prevaranti su uhapšeni početkom septembra.

Kako su izveštavali francuski mediji prevarant koji je prvi stupio u kontakt sa trgovcem predstaviose  kao posrednik koji želi da kupi određena vina za bračni par iz Rusije. 

- Jedan od osumnjičenih stupio je u kontakt sa trgovcem u Parizu, tvrdeći da radi sa ruskim parom koji je želeo da provede vikend u gradu svetlosti. Par je želeo da kupi vino "Petrus" berba 2000. godine, koji se smatra jednim od najboljih i flaša ovog vina se prodaje za 4.000 do 5.000 evra po boci - navode francuski mediji.

Prevarant se odlično predstavio, jer je trgovac bio ubeđen da ima posla sa pravim stručnjakom za vina i bio je impresioniran njegovim znanjem i poznavanjem vina.

Takozvani poznavalac želeo je 12 flaša "Petrusa" berbe 2000. godina, ali je onda povećao narudžbinu na 18, uz još dve boce šampanjca. Trgovac vinom je kupio boce radi preprodaje, nadajući se da će dobro zaraditi.

Razmena flaša i novca obavljena je u bistrou u gradu, gde je trgovac upoznao navodi ruski par. Ubrzo je shvatio da je novac lažan, ali bilo je prekasno.

Prevareni čovek je, kako navode francuski mediji, slučaj odmah prijavio policiji, a nakon intezivne istrage oni su identifikovani i uhapšeni.