19.10.2023.

09:33

Foto: Shutterstock

Hronika

Užas kod Dervente! Traktorom udarili čoveka pa mu drvenim motkama slomili lobanju

Uhapšenom Ć.M. se na teret stavlja pokušaj ubistva, a pored njega za napad na M.M. je osumnjičen i jedna maloletnik.

- Osumnjičenom se stavlja na teret da je 12. oktobra oko 19 sati, na području Dervente, nakon što je zajedno sa jednim maloletnikom isekao ogrevno drvo i prevozio ga traktorom, pokušao ubiti M.M., koji je stao ispred traktora u nameri da ih zaustavi - navode iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Kako mediji u Republici Srpskoj prenose on je iako je video da M.M pokušava da ga zaustavi nastavio da vozi i tada ga je, prednjim delom traktora, udario.

- M.M. je od udarca pao na zemlju, a nakon toga je, Ć.M. sišao sa traktora i zajedno sa maloletnikom počeo da tuče nesrećnog čoveka. Dvojica nasilnika su zgrabili drvene motke i počeli da udaraju M.M. po glavi i telu sve vreme ga šutirajući. Kada su videli da se nesrećni čovek onesvestio oni su seli na traktor i pobegli - kazao je izvor iz istrage.

Nakon hapšenja Ć.M. je saslušan u tužilaštvu i tužilac je predložio da mu se odredi pritvor, kako on, eventualno, ne bi ometao krivični postupak uticajem na svedoke, a pritvor do 30 dana mu je određen i zbog težine izvršenog krivičnog dela i visine zaprećene kazne zatvora od 10 godina.