25.10.2023.

10:49

Foto: printscreen

Hronika

Odloženo suđenje instruktoru jahanja optuženom za silovanje! Svedoci se nisu pojavili, novo ročište u novembru

Danas je trebalo da svedoče o onome što su su doživele u školi jahanja devojke K. Š. i A. B, ali do svedočenja nije došlo jer su u inostranstvu zbog, kako je rečeno, poslovnih obaveza. 

Naredna ročišta zakazana su za 8. i 15. decembar, kada bi trebalo da počne saslušanje svedoka.

Podsetimo učitelj jahanja optužen je da je od 2010. do 2021. godine izvršio silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja u Barajevu, od kojih je pet bilo maloletno, a najmlađa žrtva je imala samo 11 godina. 

Inače suđenje instruktoru jahanja počelo je prošlog meseca kada je on izneo odbranu, rekavši da devojke koje su ga optužile "nisu u pravu". On je tada, kao i na pripremnom ročištu, iskoristio svoje pravo da ne iznese detaljnu odbranu.

- Ne želim da iznosim odbranu, ali devojke koje su me optužile nisu u pravu, za sve što me optužuju. Nisam kriv - kratko je tada rekao.

Inače nakon prošlog suđenja Vilijem Paspalovski, instruktorov advokat, izjavio je da Miloš Đ. nije u stanju da iznese odbranu zbog svog zdravstvenog stanja, odnosno tvrdio je da je on dementan.