28.10.2023.

10:25

Foto: Informer

Hronika

Ubila muža jer joj je stalno zvocao! Apelacioni sud u Beogradu ukinuo prvostepenu presudu za zločin u Surčinu

Na prvostepenu presudu žalilo se tužilaštvo i sud je odlučio da je žalba osnovana zbog čega je i naloženo novo suđenje.

U obrazloženju Apelacionog suda navedeno je da iako je Jasmini suđeno za ubistvo na mah i veštaci su posvedočili da je kod nje došlo do nagomilavanja besa koji se zbog ponašanja njenog supruga eksplodirao kobnog dana, ali u presudi nije navedeno šta je ubijeni Milorad uradio da bi ona impulsivno reagovala i ubola ga nožem.

Informer

Podsetimo Jasmina je supruga Milorada ubila 14. novembra 2021. godine u porodičnoj kući u Surčinu, a zločinu je prethodila svađa.

U jednom trenutku Jasmina je zgrabila nož i supruga ubola jednom u grudi. Milorad je obilno krvario iz rane na grudima i Hitna pomoć ga je brzo prevezla u u Urgentni centar, ali je preminuo.

Inače Jasmina je nakon hapešnja na saslušanju u policiji priznala da je ubila svog muža jer joj je dojadilo to što ju je stalno pijan vređao i omalovažavao! Ona je tada objasnila da joj je u jednom trenutku pao mrak na oči i zarila mu je sečivo u grudi dok je sedeo na krevetu, nakon čega je pozvala policiju.

Odmah nakon zločina Jasminin i Miloradov sin ispričao je za Inofrmer da njegov otac nikada nije bio fizički nasilan prema njegovoj majci, ali da "ona nije više mogla da trpi psihičku torturu".

- Tata je mnogo pio, to je majku izluđivalo. Jedina stvar koju nije mogla da podnese jeste alkohol, a tata je mnogo pio i tada bi joj svašta govorio. Tata je radio kao auto-lakirer u jednom servisu, a mama je bila domaćica. Kad god bi se vratio s posla, bio je pijan. Ona bi mu prigovorila, a on bi tada izašao iz kuće, popušio koju cigaru, pa bi se vratio i počeo da je vređa - ispričao je tada sin i dodao da je njegova majka dobila tumor na mozgu, ali njegov otac uopšte nije imao obzira za to i nije promenio svoje ponašanje prema njoj.