29.10.2023.

16:55

Foto: facebook

Hronika

Bila je iskusna planinarka, osvojila je mnoge evropske vrhove! Detalji tragedije profesorke klavira iz Vranja!

Dragana Ristić Mladenović rođena je 1976. godine u Vranju, gde je uz redovno obrazovanje, završila i osnovnu i srednju Muzičku školu ,"Stevan Mokranjac". Na Fakultetu umetnosti Univerziteta u Prištini diplomirala je na odseku za klavir i ubrzo potom počela da radi kao profesor klavira u vranjskoj muzičkoj školi.

Informer

 

U svom dugogodišnjem pedagoškom radu istakla se kao predan i posvećen profesor, o čemu svedoče brojne nagrade koje je osvajala sa svojim đacima na republičkim i međunarodnim takmičenjima. U periodu od 2010. do 2017. godine uspešno je rukovodila školom.

Novostima je potvrđeno u Tužilaštvu u Požarevcu da je stradala planinarka, te da je najverovatnije reč o nesrećnom slučaju bez elemenata krivičnog dela.

Dragana je bila iskusna planinarka, dugogodišnja članica Planinarskog kluba "Železničar 2006."

Bila je omiljena profesorka i dugogodišnja direktorka muzičke škole "Stevan Mokranjac". Njeni prijatelji putem društvenih mreža izražavaju duboko saučešće porodici, a mnogi od njih su u neverici. Planinarenje je bilo njena velika ljubav, bila je deo brojnih ekspedicija i osvajala mnoge evropske planinske vrhove.

Za sobom je ostavila sina, majku i sestre. Komemoracija povodom tragične smrti Dragane Ristić Mladenović biće održana sutra u 10 sati u sali Muzičke škole, a sahrana u 13 časova na Šapranačkom groblju.