03.11.2023.

20:32

Foto: MUP Srbije

Hronika

Velika akcija MUP: Sprečeno 3.400 iregularnih migranata da dođu do zemalja EU

Tokom opsežne sedmodnevne akcije usmerene na suzbijanje iregularnih migracija, koja se sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, pripadnici MUP-a sprečili su oko 3.400 iregularnih migranata koji su se krili u pograničnim pojasevima da krijumčarskim kanalima dođu do zemalja Evropske unije, saopštio je MUP.

Kako se navodi, detaljnom pretragom terena na području Subotice, Kikinde, Sombora i Pirota, više stotina policijskih službenika u akciji kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković pronašli su po pet automatskih pušaka i pištolja, više od 1.550 komada municije različitog kalibra, kao i 362 strana pasoša i manju količinu narkotika.

Osim toga, pronađene su i merdevine visine oko četiri metra koje su migranti koristili da preskoče ogradu na srpsko-mađarskoj granici, kao i bunari za vodu i zemunice u kojima su se skrivali.

MUP ističe da je akcija kojom je Srbija još jednom pokazala spremnost da stane na put iregularnim migracijama, bezbednosnom problemu cele Evrope, usmerena i na otkrivanje lokacija u kojima se iregularnim migrantima omogućava smeštaj.