04.11.2023.

13:34

Foto: Informer

Hronika

Ima li pravde za malu Anju Grahovac?! Apelacioni sud naložio novo suđenje anesteziologu osuđenom zbog nesavesnog lečenja

Ovo je oduka trećestepenog veća, jer je prethodno upravo Apelicioni sud osudio anesteziologa na zatvorsku kaznu, ali su se njegovi branioci žalili na ovu odluku.

Obrazlažući ovu odluku sudsko veće Apelacionog suda u Beogradu je navelo da se osnovano uloženim žalbama ističe da se, za sada, ne može prihvatiti zaključak iznet u drugostepenoj presudi da su se u radnjama okrivljenog stekla zakonska obeležja bića krivičnog dela za koje je oglašen krivim.

Naime sudsko veće je na osnovu dokaza koji su prezentovani i analizirani i od prvostepenog i drugostepenog suda, zaključilo da nije dokazano da se kasnilo sa transportom pacijenta u Institut gde je preminuo, zbog čega je i naloženo novo suđenje u Apelacionom sudu u Beogradu. 

Podsetimo Glišić je prvostepenom odlukom Više suda u Beogradu bio oslobođen odgovornosti za smrt male Anje,  jer je zaključeno da nema uzročno-posledične veze između njegovog postupanja i smrti devojčice, ali ga je onda Apelacioni sud osudio na 3 godine zatvora, da bi sada novom odlukom bilo naloženo novo suđenje.

Ovakvom odlukom u slučaju koji se odigrao još 4. juna 2007. godine niko do dana današnjeg nije osuđen.

Naime u ovom slučaju sudilo se i pravosnažno su, zbog kako je navedeno nedostatka dokaza, oslobođeni oftamolog Božidar Ilić, vlasnik ordinacije "Ilić", koja je od klinike "Perfekta"iznajmila salu za operaciju, kao i suvlasnici klinike "Perfekta" Dejan Milutinović i Milan Vasiljević.