04.11.2023.

20:03

Foto: Društvene mreže

Hronika

Evo ko je mladić izrešetan na Čukarici: Hapšen zbog ubistva u porti crkve u Vraniću!

Zbog tog zločina Ivan A. je godinu dana bio u pritvoru, ali je u julu 2020. pred Višim sudom u Beogradu oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza.

Međutim, njegov najbolji drug i vršnjak Marko Petković je osuđen na 17 godina zatvora nakon što je utvrđeno da je Joksiću dva puta zario nož u srce, jer mu ovaj nije dozvolio da urinira u crkvenom dvorištu!

Predsedavajući sudija Aleksandar Trešnjev istakao je presudne činjenice u kratkom obrazloženju presude:

- Optuženi je, posle verbalne rasprave, iz džepa potegao nož kojim je ubo Joksića u grudi. Nakon što je pao na zemlju, Petković ga je još jednom ubo u srce i istim tim nožem teško ranio Sašinog druga Dragana Jovanovića. Sud nije prihvatio njegovu odbranu da je izbo pokojnog u samoodbrani, s obzirom da je više svedoka potvrdilo da je kritične noći pokazivao volju za tučom. Ivan A., koji se teretio da je pomagao u ubistvu, oslobađa se optužbi.

Pobegao u Austriju pa deportovan

Podsetimo, Petkoviću je 2018. dozvoljeno da kraj suđenja sačeka u kućnom pritvoru, ali je on u međuvremenu pobegao. Sud je za njim raspisao poternicu pa je uhapšen krajem januara 2020. u okolini Aranđelovca. Kod njega su tada pronađeni pištolj i falsifikovana bugarska lična karta.

Ivan A. je ubrzo po izlasku iz pritvora takođe pobegao u Austriju, gde je uhapšen zbog drugog krivičnog dela, a potom po poternici deportovan u Srbiju.