06.11.2023.

11:59

Foto: Informer

Hronika

"U sekundi se sve zapalilo, nije moglo da se uđe"! Ispovest dede stradalog dečaka iz Železnika! (FOTO, VIDEO)

- Ne znam šta se dogodilo. Ili je neki spoj struje jer vatra nije nije bila ložena. Majka je odvela dvoje dece u školu, a ostavila manje od tri godine da spava. I odjednom u sekundi se zapalilo. Bio sam udaljen od barake kada sam video dim i znao da se desilo nešto. Dok sam tamo stigao, video sam plamen i ljude, nije bilo šanse da se izađe iznutra. Ne znam jel unutra bilo nešto lako zapaljivo. Ja mislim da je to od struje. Dete je bilo samo u kući i spavalo - priča za informer.rs deda nastradalog mališana

- Devojčica je inače u školi, ni ne zna da joj je brat nastradao - rekao je deda, nakon čega se u razgovor ubacila i jedna žena koja je dodala:

- Ona je već velika devojčica, ima devet godina, razumeće šta se dogodilo, ali ne znam kako će to podneti.

Dečakov otac, identifikovan kao S. B. (28), vlasnik objekta, potvrdio je da je napustio kuću oko 07:30 časova, a da je njegov sin ostao sam unutra.

Informer

Vtrogasci su brzo ugasili požar

Kako su rekle komšije ove porodice njima je veoma teško nakon gubitka.

- Kad se vratila iz škole, majka dečaka je zatekla gužvu ispred doma u kome žive. Osetila je dim i shvatila da se nešto dešava. Jadni oni, ostali su bez mezimčeta... - pričaju oni i navode da se slomila kad je shvatila da je ostala bez deteta.

Dodaju da je u pitanju je mnogobrojna  porodica koja živi u maloj kućici.

- Boga pitaj šta sve imaju u toj kući, pa se zapalilo - kažu besne komšije i dodaju da im je žao deteta.

Kombi pogrebne usluge je došao na mesto tragedije kako bi odvezao telo stradalog dečaka na

Institut za sudsku medicinu, gde će se uraditi obdukcija.

- Obdukcija će utvrditi kako je dečak stradao, da li se ugušio dimom ili je bio budan i živ izgoreo nakon izbijanja požara - kaže izvor.