06.11.2023.

17:21

Foto: informer.rs

Hronika

"Pit bulovi su mi umalo zaklali svekrvu i devera"! Ispovest Dušice iz Obrenovca nakon horora koji je preživela njena porodica!

"Mojoj svekrvi bio je otkinut deo kože sa glave, a deveru je visio jedan deo kože sa leve ruke. Tada sam ugledala komšiju Branimira Baneta Đerića kako zviždi i zove svoje pit bulove natrag, a potom beži. Oni su na jedan zvižduk otrčali k njemu! Pozvali smo Hitnu pomoć i policiju, koja je moju svekrvu prebacila na plastičnu hirurgiju u Beograd, gde trebaju da joj ušiju deo otkinute kože sa glave, a deveru su ušili ruku- priča ozlojeđena Dušica, kojoj su juče krvoločni komšijski pitbulovi umalo zaklali sverkvu i devera.

Dušica objašnjava da je u napadu povređena njena svekrva Milica Rajić (76) i dever, koje su iznenada, u njihovoj ulici Dedinje 9 (bivša Tamnavaska) napali psi komšije Branimira Đerića.

- Moja svekrva je izašla da u dvorište uvede psa mešanca Žujku, koju smo prihvatili sa ulice. To kuće nije stalno kod nas, pošto boravi i u nekoj obližnjoj ogradi. U tom momentu, na psa mešanca i moju svekrvu su se zaletela dva pit bula i oborila je na zemlju, a zatim počeli da je ujedali. Istrčao je moj dever, ali su tada na njega skločila dva druga pit bula, s leđa, i otkinula mu deo kože sa leve ruke. Kada sam stigla, rekla sam vlasniku pasa Bane, šta je ovo, a on se okrenuo i otišao. Sada je pobegao i sklonio pse - kaže naša sagovornica.

Informer

 

Ona naglašava da ovo nije prvi put da se komšijski pit bulovi zaleću na njih i da ih napadaju, zbog čega su pisali prijave.

- Vlasnik pit bulova bi se negde sklonio i to bi prošlo. Napominjem da psi ne vodi na povocu, niti imaju korpe! Strah i trepet su za čitav komšiluk, koj ne sme na ulicu ybog njih jer često provaljuju ogradu. Gazda pit bulova pravi neke barikade, ali to ništa ne pomaže. Zbog toga zahtevamo da policija jednom tome stane na kraj - upozorava Dušica.

Informer

 

Ona naglašava da voli životinje, da sami imaju psa šarplaninca, ali da se hororu krvoločnih komšijskih pasa mora stati na kraj.

- Živi sam u toj kući, roditelji su mu umrli. Ne znam čime se bavi - dodaje ona.