08.11.2023.

07:17

Foto: D. K.

Hronika

Osuđen nesavesni vozač: Prešao kombijem preko tela nastradale devojčice, pa pobegao

Sabit Ć. je na suđenju priznao krivicu i izrazio kajanje, pa ga je sud proglasio krivim za izvršenje krivičnog dela nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi. Kaznu će izdržavati u kućnom zatvoru sa nanogicom. 

Sud je utvrdio da je Sabit 12. decembra prošle godine, prednjim delom kombija prešao preko tela devojčice, koju je pre toga, dok je prelazila ulicu, Belmin H . udario automobilom i odbacio nekoliko metara. Nakon toga, Sabit Ć. je izašao iz kombija, pogledao u pravcu devojčice i nepruživši joj pomoć se vratio u svoje vozilo i nastavio put.

Ocenjujući njegov postupak sud je utvrdio da je Sabit Ć. pokazao "visok stepen nehumanosti", ali je uvažio i argumente njegovog branioca pa je, kao olakšavajuće okolnosti, prihvatio to što je priznao krivicu, pokazao iskreno kajanje, što je neosuđivan, porodičan čovek na pragu sedme decenije, ali i to što se nakon tog događaja i stresa koji je doživeo, razboleo.

Kako je u pitanju prvostepena presuda, pravo žalbe Višem sudu u Novom Pazaru imaju branilac okrivljenog i Osnovno javno tužilaštvo.

Podsećamo da je Viši sud u Novom Pazaru početkom avgusta osudio Belmin H. na dve godine maloletničkog zatvora zbog toga što je automobilom udario i usmrtio devojčicu. 

On je proglašen krivim jer je, upravljajući "golfom" sa probnom vozačkom dozvolom, na pešačkom prelazu u naselju Mur, udario devojčicu koja je od zadobijenih povreda preminula.