08.11.2023.

09:02

Foto: Informer/shutterstock

Hronika

Horor u Velikoj Kladuši: Osuđivani pedofil silovao kolegu

Kako izveštavaju protali iz Bosne i Hercegovine, Senada su uhapsili policajci Unsko-sanskog kantona, nakon prijave žrtve da ga je fizički zlostavljao.

Mladić je slučaj prijavila 3. novembra i otm prilikom je objasnioo da ga je seksualno zlostavljao kolega sa kojim radi.

- Policija je primila prijavu tinejdžera (19) koji je rekao da je zlostavljan u preduzeću u kojem je zaposlen. Nakon razgovora sa žrtvom utvrđeno je da je mladića osumnjičeni Senad M. namamio kod sebe u stan, a onda ga brutalno silovao - saopšteno je iz MUP Unsko-sanskog kantona, ali zbog prirode slučaja nisu izneseni detalji.

Ipak kada se pročulo šta se desilo građani velike Kladuše su demolirali automobil osumnjičeno manijaka.

Inače osumnjičeni Senad M. je bivši košarkaški trener koji je još 2008. godine osuđen na 12 godina zatvora, jer je dve godine silovao dečaka (12), inače sina svojih prijatelja, kojem je bio i trener. 

Nakon presude pedofil je pobegao u Zagreb, gde je u kratkom vremenskom periodu prvo pokušao da siluje dečaka (12), da bi onda i silovao petnaestogodišnjeg tinejdžera, zbog čega je osuđen na 16 godina zatvora. 

Ostaje nejasno kako je dva puta osuđivani pedofil uopšte na slobodi, a pod kojim okolnostima je on pušten predmet je policijske i tužilačke istrage.