08.11.2023.

10:21

Foto: Društvene mreže

Hronika

Ovo je pedofil koji je pobegao iz zgrade suda u Banjaluci: Osuđen na 4 godine zatvora, pa iskočio kroz prozor (FOTO)

Nadležni iz MUP Republike Srpske apelovala je da ukoliko neko primeti begunca odmah pozove policiju. 

Mišković je juče prisustvovao izricanju presude za seksualno zlostavljanje devojčice i on je osuđen na 4 godine zatvora. 

Informer

Nakon izricanja presude on je vraćen u prostorije za zadržavanje okrivljenih u zgradi suda, a pobegao je nakon što je nasilno otvorio prozor. Sudska policajka koja je u tom trenutku bila sa njim pokušala je da ga zaustavi, ali je on odgurnuo i iskočio kroz prozor.

Nakon filmskog bekstva osuđenog pedofila iz zgrade suda oglasio se i direktor Sudske policije RS Željeko Dragojević koji je potvrdio informaciju o begu, ali i dodao da će biti pokrenut interni postupak kako bi se utvrdilo da li postoji nečija odgovornost za bekstvo osuđenog pedofila.

- Ukoliko se utvrdi da je bilo propusta u radu naših radnika oni će svakako biti sankcionisani. Niko neće biti amnestiran od odgovornosti. Sada ne mogu ništa da prejudiciram - rekao je Dragojević.

Ivica Mišković je u februaru 2021. godine došao u Banjaluku, svega mesec dana nakon što je u Kaknju navodno prijavljen za zlostavljanje dečaka (12). Mediji su izveštavali da je ubrzo po dolasku u Banjaluku zlostavljao devojčicu (9), a kada ga je majka njegove žrtve prijavila policiji, on je pobegao u Nemačku, gde je nekoliko meseci kasnije uhapšen i izručen u Republiku Srpsku.