08.11.2023.

14:18

Foto: Informer/arhiva

Hronika

Istraga protiv Malog Bagzija zbog kopanja tuđe njive: Inspektor konstatovao štetu na uzurpiranom imanju

Kako je Informer ranije ekskluzivno objavio, postoje indicije da je firma "NM KOP", čiji je vlasnik Nemanja Milenković, uzurpirala hektar zemljišta bez saglasnosti vlasnika M. P. koji je 7. avgusta prijavio nadležnim inspekcijskim službama da mu je bagerima prekopana i uništena njiva.

"Izveštaj o pregledu terena i zatečenom stanju biće dostavljen vlasniku predmetnog zemljišta, PS Surčin i Trećem osnovnom tužilaštvu u cilju preduzimanja daljih dokaznih radnji", kratko je saopšteno danas iz Tužilaštva.

Nemanja Milenković je, inače, sin svedoka saradnika Dejana Milenkovića i formalni vlasnik firme "NM KOP", mada se sumnja da je suštinski to njegov otac.

Obojica su saslušani 28. oktobra, nakon što je Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv mlađeg Milenkovića zbog izazivanja opšte opasnosti i protivpravnog zauzimanja tuđe zemlje. 

Kako je M. P. naveo za Informer 23. oktobra, osim toga što se na njegovom posedu nelegalno eksploatiše pesak, on je gotovo svakodnevno izložen pritisku raznih posrednika koji pokušavaju da ga ubede da proda Milenkovićima imovinu.

Pošto je on u par navrata odbio ponudu da im proda imanje, kako tvrdi, njihova građevinska firma je nelegalno ušla na njegov posed i oštetila mu zemljište i prinose ječma. 

- Plac je značajno uništen i u toku je odronjavanje zemlje. Kolika je do sada pričinjena šteta i koje će posledice tek nastati od opadanja nivoa podzemnih voda, ne mogu ni da zamislim. Bojim se da neće proći još mnogo vremena pa da to zemljište postane sasvim neupotrebljivo - rekao je M. P.