08.11.2023.

22:00

Foto: Informer/Fejsbuk

Hronika

Unuk monstrum uskoro na slobodi! Ubica babe odležao osam godina robije - usmrtio je u krevetu i zapalio

Posle iscrpnog ispitivanja u policiji, Miljan je priznao da je kobne večeri četiri puta izbo nožem babu, a zatim benzinom za motornu testeru polio i zapalio njen leš i porodičnu kuću kako bi prikrio zlodelo!

Sumnjalo se i da je iz istog razloga desetak dana ranije otrovao sopstvenog oca Zorana Rankovića (50), ali se to kasnije nije ispostavilo tačnim.

Prvostepenom presudom, Ranković je bio osuđen na deset godina zatvora, da bi mu na kraju Apelacioni sud u Beogradu umanjio tu kaznu na osam godina. Ta kazna mu upravo ističe pa će već ovih dana da se nađe na slobodi!

Branio se pijanstvom

Na početku suđenja Ranković je priznao ubistvo, ali se pravdao time da se ne seća detalja, jer je bio pijan.

- Nisam hteo, stvarno nisam! Plakao sam dok se sve to dešavalo i ne sećam se šta me je na to nateralo. Znam da sam uzeo nož i ubo njime babu u vrat, ali šta je onda bilo, ne mogu da se setim - rekao je optuženi.

Kad je video da je ubio baku koja je ležala u krevetu, kako je naveo, uzeo je flašu u kojoj je bio benzin i polio kuću:

- Prošlo je dvadesetak minuta dok se nisam prosvestio i shvatio šta sam uradio. Hteo sam da se ubijem iz očaja i straha. Ne znam zašto sam ubio baku. Uzeo sam tu flašu, hteo sam da zapalim i kuću i sebe. Počeo sam da gorim, ali sam tada istrčao iz kuće i dozvao strica da mi pomogne da ugasimo vatru.

Odala ga krvava majica

Obdukcijom je utvrđeno da je starici zadao četiri uboda nožem, a zatim njen leš zapalio. Želeći da sve predstavi kao nesrećan slučaj, pozvao je u pomoć rođake iz komšiluka i zajedno sa njima pokušavao da ugasi požar.

Čak je i zapomagao i dozivao nesrećnu ženu dok je vatra buktala! Međutim, naknadno ga je odala krvava majica koju je zaboravio da uništi.

Sud mu je izrekao i meru obaveznog lečenja od alkoholizma.