10.11.2023.

13:30

Foto: Printscreen

Hronika

Nasilni hirurg sa VMA i dalje u pritvoru: U nastavku suđenja saslušani svedoci, slede veštaci

Policajac, koji je kritične večeri došao po pozivu u kuću Ostojića, rekao je da ne zna šta je prethodilo svađi izmedu supružnika te da je samo profesionalno reagovao. 

Takođe, svedočio je i brat oštećene koji je ponovio svoje tvrdnje iz istrage:

- Sestra mi se preko telefona žalila na supruga. To veče me je pozvala i rekla mi da trpi nasilje, da je brutalno pretučena. Otišao sam do njihove kuće, odakle smo kasnije pozvali policiju i Hitnu pomoć koja je Ivanu sa teškim povredama prevezla u bolnicu.

Uprkos svim naporima branilaca, kao i zahtevu bivše supruge da bude pušten iz pritvora, bar zbog dece kojima mnogo nedostaje, Ostojić se od 2. februara nalazi iza rešetaka i lošeg je zdravstvenog stanja.

Ugledni plastični hirurg je, podsetimo, u svojoj odbrani pred sudom priznao krivicu, ali samo delimično. Izrazio je i veliko kajanje, tvrdeći da je ono što je učinio posledica njegovog lošeg zdravstvenog stanja i lekova koje je konzumirao.

Prema optužnici, sumnja se da je Ostojić davio žrtvu kablom, čupao je za kosu i naneo joj povrede glave, butina, vrata, trupa i ruku. Takođe, da joj je upućivao pretnje, vređao je i ponižavao.

Suđenje se nastavlja 4. decembra kada bi trebalo da budu saslušani veštaci.