12.11.2023.

11:45

Foto: pritnskrin/društvene mreže

Hronika

Saslušana braća Hofman: Evo kako su se branili pred tužiocem

Oni su saslušani pred tužiocem Prvog onovnog javnog tuzilastva u Beogradu u prisustvu izabranih branioca izneli su odbranu negirajući izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret. 

Nako datih odbrana tužilaštvo je predložilo sudu da im se odredi pritvor zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svedoke koji tek treba da bude ispitan u postupku, i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična dela, imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost. 

U daljem toku postupka tužilastvo će ispitati svedoke ostećene, svedoke  i prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega ce biti doneta konačna odluka, o čemu će takođe javnost biti obaveštena.

Advokat Marko Janković, koji brani braću, potvrdio je da je saslušanje u tužilaštvu završeno.

- Izneli su kratke odbrane, negirali delo, mlađem bratu se stavlja na teret samo da je snimao što nije radnja krivičnog dela. U svakom slučaju, izjasnio se da nije ni snimao i da nije kriv - potvrdio je Janković.

Kako je saopštio MUP, Ljuban i Miljan su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje i zlostavljanje i mučenje.

Informer

 

Osumnjičeni se dovode u vezu sa objavljenim snimcima na društvenim mrežama uznemirujuće sadržine, u kojima se vide nasilje i pretnje.

U jednom od poslednjih takvih snimaka, vidi se kako Miljan Vidojević šamara konobara i udara ga u stomak u društvu još dva muškarca. Navodno, snimak je nastao u jednom restoranu na Fruškoj Gori.

Pored do sada objavljenih snimak hapšenja braće Hofman danas se na Instagram stranici 192.rs pojavio još jedan snimak.

Kako piše Telegraf, braća Hofman su u pritvoru u odvojenim prostorijama, a prema njihovim saznanjima su navodno plakali i molili za milost.